Fietsers mogen zwemmend van Hoek van Holland naar de Maasvlakte

Fietsers mogen zwemmend van Hoek van Holland naar de Maasvlakte

Bron: Ferry tussen Hoek van Holland en Westvoorne verdwijnt

Wielrenners en andere fietsers gaan een belangrijke fietsverbinding missen. In het nieuwe jaar wordt de Fast Ferry tussen Hoek van Holland en Westvoorne uit de vaart genomen.

Het populaire fietsrondje over de Maasvlakte en Voorne-Putten kan vanuit het Westland niet meer op de gebruikelijk wijze worden gereden. De fietsersbond Westland is zwaar teleurgesteld. De Fast Ferry is ook belangrijk voor het woon-werk verkeer schrijft de Fietsersbond in een brandbrief aan Judith Bochove (vervoer, GroenLinks). De wethouder wil als alternatief een bus inzetten om de Maasvlakte te bereiken. Voor Westlanders is dit weinig aantrekkelijk zo schrijft het AD in de krant van 24 november jongstleden. Zijn er echt geen ondernemers die een veerpont willen exploiteren. Moet natuurlijk wel voldoen aan de klimaatdoelstellingen. Zero-emissie dus. 

In het AD van 21 oktober jongstleden stond hier ook ar een en ander over geschreven.

Ik citeer:

LOB-raadslid Nel Gort noemt het ‘doodzonde’ dat de Fast Ferry als toeristentrekker op 1 januari stopt. Ze vroeg daarom deze week de wethouders van Nissewaard hun best te doen de boot overeind te houden.

 

Fietsers mogen zwemmend van Hoek van Holland naar de Maasvlakte

Overig nieuws

Naar het nieuwsoverzicht

Nieuwe Heijdse lijn in tussen Ter Heijde en Monster biedt kansen voor korte belritten

Een laatste stuiptrekking voor het doelgroepenvervoer of is dit initiatief nu eindelijk een mooi experiment als alternatief van een gestrekte lijn of het opheffen van een buslijn in achteraf gebieden of dorpen. We gaan het zien. Het Metrocov volgt het op de voet.

Lees verder

Rijksvoorstellen OV 2023 niet acceptabel. Dreigende verschralingen om buigen naar groeiperspectief

Het Rijk, de OV-bedrijven en de decentrale overheden hebben afgelopen vrijdag in een finale poging geen overeenstemming weten te bereiken over een pakket aan maatregelen om dreigende verschralingen in het OV in 2023 om te buigen naar een groeiperspectief. 

Lees verder

Met de Metro naar Hoek van Holland-Strand: Nog een paar veiligheidstesten en dan naar het strand

De metro naar Hoek van Holland strand zou voor de zomer gaan rijden maar extra veiligheidsmaatregelen gooien roet in het eten. Mogelijk rijdt de metro pas in het vroege najaar naar het strand. De zomer eindigt de laatste jaren toch niet op eind augustus. 

Lees verder

Q-lite gaat 850 haltes in de provincie Zuid-Holland voorzien van nieuwe generatie digitale reisinfo

Persbericht van Q-Lite: De provincie Zuid-Holland kiest Q-lite voor het vernieuwen van de digitale reisinformatie borden bij de bushaltes. Hiermee worden de huidige digitale informatieborden vervangen, de presentatie van de reisinformatie vernieuwd en reizigers nog beter geïnformeerd.

Lees verder

Heeft u als reiziger praktische vragen over het openbaar vervoer?

Onze contactgegevens

Klachten over in principe tijdelijke zaken bijv. vanwege een omleiding, de verlichting in een bushokje die het niet doet of een afvalbak die ontbreekt stuurt het METROCOV door naar de verantwoordelijke organisatie (vervoerders, MRDH, gemeente). Klachten over het OV kunt u ook richten aan de OV-Ombudsman of de klantenpanels van de vervoerders in de Metropoolregio.

HTM

RET

EBS

Connexxion

Klantenservice
Lijnennetkaart
Klantenpanel

Klantenservice
Lijnennetkaart
Klantenpanel

Klantenservice (Haaglanden)
Klantenservice (Voorne-Putten-Rozenburg)
Lijnennetkaart (Haaglanden & Voorne-Putten-Rozenburg)
Lijnennetkaart (Delft)

Klantenservice
Lijnennetkaart

Heeft u als reiziger vragen over één van de genoemde thema's? Stel u vraag dan bij een van de aangesloten organisaties.

Heeft u als gemeente of vervoerder in onze regio vragen?

Stel uw vraag via het contactformulier