Fietsers mogen zwemmend van Hoek van Holland naar de Maasvlakte

Fietsers mogen zwemmend van Hoek van Holland naar de Maasvlakte

Bron: Ferry tussen Hoek van Holland en Westvoorne verdwijnt

Wielrenners en andere fietsers gaan een belangrijke fietsverbinding missen. In het nieuwe jaar wordt de Fast Ferry tussen Hoek van Holland en Westvoorne uit de vaart genomen.

Het populaire fietsrondje over de Maasvlakte en Voorne-Putten kan vanuit het Westland niet meer op de gebruikelijk wijze worden gereden. De fietsersbond Westland is zwaar teleurgesteld. De Fast Ferry is ook belangrijk voor het woon-werk verkeer schrijft de Fietsersbond in een brandbrief aan Judith Bochove (vervoer, GroenLinks). De wethouder wil als alternatief een bus inzetten om de Maasvlakte te bereiken. Voor Westlanders is dit weinig aantrekkelijk zo schrijft het AD in de krant van 24 november jongstleden. Zijn er echt geen ondernemers die een veerpont willen exploiteren. Moet natuurlijk wel voldoen aan de klimaatdoelstellingen. Zero-emissie dus. 

In het AD van 21 oktober jongstleden stond hier ook ar een en ander over geschreven.

Ik citeer:

LOB-raadslid Nel Gort noemt het ‘doodzonde’ dat de Fast Ferry als toeristentrekker op 1 januari stopt. Ze vroeg daarom deze week de wethouders van Nissewaard hun best te doen de boot overeind te houden.

 

Fietsers mogen zwemmend van Hoek van Holland naar de Maasvlakte

Overig nieuws

Naar het nieuwsoverzicht

Resultaten schouw Leidschendam Voorburg en de haltes Mall of Netherlands gepresenteerd

Op 1 september heeft een delegatie van het Metrocov Haaglanden met Wethouder Keus van Leidschendam-Voorburg en twee van zijn ambtenaren de resultaten van een schouw door het Metrocov in zijn gemeente besproken. 

Lees verder

Na een monsterklus van 55 dagen is station Zoetermeer Mandelabrug weer open

Wethouder Marijke van de Meer opent het hek weer van het station. Leden van de Klankbordgroep stationgsgebied en die van de Entree alsmede een delegatie van de gemeente Zoetermeer, aannemers en andere belangstellenden mochten als eerst door het hek om de brug te betreden en de eerste treinreizigers op te vangen op het station. 

Lees verder

Onze Corrie nog steeds actief voor toegankelijk Openbaar Vervoer

Corrie Scheffer, de nestor van het Metrocov die vorig jaar afscheid nam van het consumentenplatform is nog steeds actief. Zij blijft pleiten voor een goede zaak: Toegankelijk Openbaar Vervoer. Corrie weet vervoerders te overtuigen van de noodzaak. 

Lees verder

De OV Ombudsman is gestopt per 31 december 2022

In opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is onderzoek gedaan naar de opties voor de versterking van de onafhankelijke positie van het tweedelijns klachtenloket OV Ombudsman. Als resultaat daarvan zullen de taken van OV Ombudsman (en daarmee ook de subsidie vanuit IenW) per 1 januari 2023 overgaan naar de Geschillencommissie in Den Haag. 

Lees verder

Heeft u als reiziger praktische vragen over het openbaar vervoer?

Onze contactgegevens

Klachten over in principe tijdelijke zaken bijv. vanwege een omleiding, de verlichting in een bushokje die het niet doet of een afvalbak die ontbreekt stuurt het METROCOV door naar de verantwoordelijke organisatie (vervoerders, MRDH, gemeente). Klachten over het OV kunt u ook richten aan de OV-Ombudsman of de klantenpanels van de vervoerders in de Metropoolregio.

HTM

RET

EBS

Connexxion

Klantenservice
Lijnennetkaart
Klantenpanel

Klantenservice
Lijnennetkaart
Klantenpanel

Klantenservice (Haaglanden)
Klantenservice (Voorne-Putten-Rozenburg)
Lijnennetkaart (Haaglanden & Voorne-Putten-Rozenburg)
Lijnennetkaart (Delft)

Klantenservice
Lijnennetkaart

Heeft u als reiziger vragen over één van de genoemde thema's? Stel u vraag dan bij een van de aangesloten organisaties.

Heeft u als gemeente of vervoerder in onze regio vragen?

Stel uw vraag via het contactformulier