Q-lite gaat 850 haltes in de provincie Zuid-Holland voorzien van nieuwe generatie digitale reisinfo

Q-lite gaat 850 haltes in de provincie Zuid-Holland voorzien van nieuwe generatie digitale reisinfo

Bron: Q-lite gaat 850 haltes in de provincie Zuid-Holland voorzien van een nieuwe generatie digitale reisinformatie borden

De provincie Zuid-Holland kiest Q-lite voor het vernieuwen van de digitale reisinformatie borden bij de bushaltes. Hiermee worden de huidige digitale informatieborden vervangen, de presentatie van de reisinformatie vernieuwd en reizigers nog beter geïnformeerd.

Als winnaar van de aanbesteding plaatst Q-lite in 2022 en 2023 bij meer dan 850 haltes de nieuwste generatie digitale informatieborden. Door een efficiënte plaatsing worden er meer reizigers bediend. Daarnaast zorgen de vernieuwde weergave van de reisinformatie en de audiofunctie ervoor dat de begrijpelijkheid en toegankelijkheid voor alle reizigers sterk verbeterd.

De nieuwe digitale informatieborden worden geleverd in verschillende uitvoeringen. Zo zijn er naast de standaard haltedisplays ook grote centrale informatieborden voor bij knooppunten en kleine informatieborden die zonder vaste energie-aansluiting werken.
Op basis van de R-net uitstraling is het ontwerp van de digitale informatieborden vernieuwd en geoptimaliseerd qua standaardisatie en uitwisselbaarheid. Het resultaat is een nieuwe circulaire en toekomstgerichte productfamilie van digitale informatieborden.
Binnen het project wordt alles ontworpen en ontwikkeld vanuit het principe van circulariteit. Zo worden bestaande masten en fundaties hergebruikt. Ook kijkt Q-lite bij het ontwerp van de nieuwe digitale informatieborden naar de maximale inzet van duurzame materialen, zonder daarbij afbreuk te doen aan de robuustheid, productkwaliteit en uitstraling van de haltesystemen.
Volgens divisiemanager Jan van der Weijden is een uniek circulair ontwerp en een gedegen aanpak de sleutel geweest tot de winst in deze aanbesteding. Van der Weijden: “We zien het als een eer en een mooie uitdaging om dit project samen met de provincie te realiseren en 15 jaar lang voor hen te beheren.“
Over Q-lite

Bestaande generatie haltedisplay's

Bestaande generatie haltedisplays

Productieproces

Titel	Bestandsnaam	Acties Advies 2e Herijking Transitieprogramma corona 2022 e.v. 211207_05f_METROCOV_Advies_2de_Herijking_Transitieprogramma_corona_en_OV_2022-defintief.pdf   Advies 3e Herijking Transitieprogramma corona 2022 e.v. 220531_METROCOV_advies_herijking_3a.pdf   Bestaande generatie haltedisplays Bestaande-generatie-haltedisplays-1.jpg   De HTM-halte verdwijnt voor het Verzorgingshuis Swaenesteyn Halte-verdwijnt-voor-verzorgingstehuis-Swaenesteyn.jpg   De nieuwe halte display's PZH-visualisatie-pers-4-3.jpg   Digitale folder Metrocov. Metrocov. Schakel tussen reiziger, vervoerder en Overheid 40023_Metrocov_digi_folder2021_spread.pdf   Fietsenstalling bij veerhaven Veerfietsstalling.png   Geen verschraling in het OV maar oproep aan het kabinet om een vangnetregeling voor het OV Petitie-beschikbaarheidsvergoedingOV-1656669641-11284427.jpeg   Herdenkingsplaat geplaatst voor Willem Benschop (+) op vervoersknooppunt Lansingerland-Zoetermeer 2022-07-02-Gedenkplaat-Willem-Benschop-station-Lansingerland-Zoetermeer-uitgelicht.jpg   Het huidige veer naar Heijplaat Veerboot-naar-Heijplaat-moet-blijven.jpg   Het productieproces van Q-Lite. Met Sustainable rating Gold 2021

De nieuwe haltedisplay's

De nieuwe haltedisplay's

Q-lite is de grootste full service organisatie in digitale informatiesystemen en de bijbehorende software. Met meer dan 100 collega’s, 4 strategisch gelegen kantoren en fabrieken in West-Europa én 40.000 operationele digitale informatieschermen, zijn wij uitgegroeid tot marktleider in de Benelux.
Q-lite maakt deel uit van de investeringsmaatschappij VP Capital nv die investeert in bedrijven die op een innovatieve, technologische manier een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij.

www.q-lite.com

 

Redactie: Op de site van de Provincie Zuid Holland is hierover meer te lezen.

Q-lite gaat 850 haltes in de provincie Zuid-Holland voorzien van nieuwe generatie digitale reisinfo

Overig nieuws

Naar het nieuwsoverzicht

Rijksvoorstellen OV 2023 niet acceptabel. Dreigende verschralingen om buigen naar groeiperspectief

Het Rijk, de OV-bedrijven en de decentrale overheden hebben afgelopen vrijdag in een finale poging geen overeenstemming weten te bereiken over een pakket aan maatregelen om dreigende verschralingen in het OV in 2023 om te buigen naar een groeiperspectief. 

Lees verder

Met de Metro naar Hoek van Holland-Strand: Nog een paar veiligheidstesten en dan naar het strand

De metro naar Hoek van Holland strand zou voor de zomer gaan rijden maar extra veiligheidsmaatregelen gooien roet in het eten. Mogelijk rijdt de metro pas in het vroege najaar naar het strand. De zomer eindigt de laatste jaren toch niet op eind augustus. 

Lees verder

Herdenkingsplaat geplaatst voor Willem Benschop op vervoersknooppunt Lansingerland-Zoetermeer

Vandaag herdenkingsplaat geplaatst voor een icoon uit het openbaar vervoer in Zoetermeer op een bankje van het mooie station Lansingerland-Zoetermeer. 

Lees verder

Geen verschraling in het OV maar oproep aan het kabinet om een vangnetregeling voor het OV

Donderdag 30 juni is, als voorbereiding op het debat, deze brandbrief en laatste noodkreet van vele honderden bestuurders overhandigd aan Staatssecretaris Vivian Heijnen en diverse betrokken kamerleden. 

Lees verder

Heeft u als reiziger praktische vragen over het openbaar vervoer?

Onze contactgegevens

Klachten over in principe tijdelijke zaken bijv. vanwege een omleiding, de verlichting in een bushokje die het niet doet of een afvalbak die ontbreekt stuurt het METROCOV door naar de verantwoordelijke organisatie (vervoerders, MRDH, gemeente). Klachten over het OV kunt u ook richten aan de OV-Ombudsman of de klantenpanels van de vervoerders in de Metropoolregio.

HTM

RET

EBS

Connexxion

Klantenservice
Lijnennetkaart
Klantenpanel

Klantenservice
Lijnennetkaart
Klantenpanel

Klantenservice (Haaglanden)
Klantenservice (Voorne-Putten-Rozenburg)
Lijnennetkaart (Haaglanden & Voorne-Putten-Rozenburg)
Lijnennetkaart (Delft)

Klantenservice
Lijnennetkaart

Heeft u als reiziger vragen over één van de genoemde thema's? Stel u vraag dan bij een van de aangesloten organisaties.

Heeft u als gemeente of vervoerder in onze regio vragen?

Stel uw vraag via het contactformulier