Tramlijn 1 sneller via de Binckhorst naar Rijswijk en Voorburg gaat er komen

Tramlijn 1 sneller via de Binckhorst naar Rijswijk en Voorburg gaat er komen

Bron: Den Haag krijgt nieuwe en snelle tramlijn 1

Na jarenlang lobby'en hebben de wethouders Robert van Asten (D'66) en Boudewijn Revis bekend gemaakt dat er een snelle tramlijn komt van Den Haag CS via de Binckhorst naar Rijswijk (aanhakend op Delft) en naar Voorburg en verder (...)

De Gemeente Den Haag heeft samen met de Gemeente Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, de Provincie Zuid Holland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag de eerste stap gezet. Er ligt een voorkeursroute:

De nieuwe tramlijn 1 gaat vanaf Den Haag CS via de Lekstraat over de Binckhorstlaan tot aan de Maanweg. Daar splitst de tram zich enerzijds naar Rijswijk en takt aan op het traject naar Delft. De andere kant richting station Voorburg en later richting Zoetermeer en misschien Gouda.

"Gelukkig worden Opa's veldje, het scouting terrein en Kasteel Hofwijck in Voorburg ontzien. Veel bewoners wilden niet dat deze historische  iconen verloren gaan".

 

Bereikbaarheid

Een lang vervulde wens van de Gemeente Den Haag gaat in vervulling. Bereikbaarheid in het woongebied in de Binckhorst waar al begonnen is met het ombouwen van kantoren naar woningen en straks nog eens 5.000 woningen worden gebouwd. Ook is straks de Herenstraat in Rijswijk en de Herenstraat in Voorburg beter bereikbaar. Beide winkelcentra zijn drukbezochte gebieden.

Hoe nu verder?

De eerste stap is gezet. Er is budget voor het eerste traject. In november 2022 beslist de Tweede Kamer over plan en of de Rijksoverheid nog bijdraagt voor het vervolgtraject nar Scheveningen en Zoetermeer langs de A12.

Foto: Beeldbank HTM

 

 

 

Tramlijn 1 sneller via de Binckhorst naar Rijswijk en Voorburg gaat er komen

Overig nieuws

Naar het nieuwsoverzicht

Na een monsterklus van 55 dagen is station Zoetermeer Mandelabrug weer open

Wethouder Marijke van de Meer opent het hek weer van het station. Leden van de Klankbordgroep stationgsgebied en die van de Entree alsmede een delegatie van de gemeente Zoetermeer, aannemers en andere belangstellenden mochten als eerst door het hek om de brug te betreden en de eerste treinreizigers op te vangen op het station. 

Lees verder

Onze Corrie nog steeds actief voor toegankelijk Openbaar Vervoer

Corrie Scheffer, de nestor van het Metrocov die vorig jaar afscheid nam van het consumentenplatform is nog steeds actief. Zij blijft pleiten voor een goede zaak: Toegankelijk Openbaar Vervoer. Corrie weet vervoerders te overtuigen van de noodzaak. 

Lees verder

De OV Ombudsman is gestopt per 31 december 2022

In opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is onderzoek gedaan naar de opties voor de versterking van de onafhankelijke positie van het tweedelijns klachtenloket OV Ombudsman. Als resultaat daarvan zullen de taken van OV Ombudsman (en daarmee ook de subsidie vanuit IenW) per 1 januari 2023 overgaan naar de Geschillencommissie in Den Haag. 

Lees verder

De kap van Zoetermeer Mandelabrug is er af. Maar er wordt nog volop gewerkt aan de stabiliteit

Er is de afgelopen week met man en macht gewerkt om voor 1 januari 2023 de kap van de Mandelabrug te ontmantelen. Er is nog veel onduidelijkheid vanuit de reizigers. Dringend onderhoud was nodig, zo bleek uit de verschillende onderzoeken. 

Lees verder

Heeft u als reiziger praktische vragen over het openbaar vervoer?

Onze contactgegevens

Klachten over in principe tijdelijke zaken bijv. vanwege een omleiding, de verlichting in een bushokje die het niet doet of een afvalbak die ontbreekt stuurt het METROCOV door naar de verantwoordelijke organisatie (vervoerders, MRDH, gemeente). Klachten over het OV kunt u ook richten aan de OV-Ombudsman of de klantenpanels van de vervoerders in de Metropoolregio.

HTM

RET

EBS

Connexxion

Klantenservice
Lijnennetkaart
Klantenpanel

Klantenservice
Lijnennetkaart
Klantenpanel

Klantenservice (Haaglanden)
Klantenservice (Voorne-Putten-Rozenburg)
Lijnennetkaart (Haaglanden & Voorne-Putten-Rozenburg)
Lijnennetkaart (Delft)

Klantenservice
Lijnennetkaart

Heeft u als reiziger vragen over één van de genoemde thema's? Stel u vraag dan bij een van de aangesloten organisaties.

Heeft u als gemeente of vervoerder in onze regio vragen?

Stel uw vraag via het contactformulier