Tramlijn 1 sneller via de Binckhorst naar Rijswijk en Voorburg gaat er komen

Tramlijn 1 sneller via de Binckhorst naar Rijswijk en Voorburg gaat er komen

Bron: Den Haag krijgt nieuwe en snelle tramlijn 1

Na jarenlang lobby'en hebben de wethouders Robert van Asten (D'66) en Boudewijn Revis bekend gemaakt dat er een snelle tramlijn komt van Den Haag CS via de Binckhorst naar Rijswijk (aanhakend op Delft) en naar Voorburg en verder (...)

De Gemeente Den Haag heeft samen met de Gemeente Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, de Provincie Zuid Holland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag de eerste stap gezet. Er ligt een voorkeursroute:

De nieuwe tramlijn 1 gaat vanaf Den Haag CS via de Lekstraat over de Binckhorstlaan tot aan de Maanweg. Daar splitst de tram zich enerzijds naar Rijswijk en takt aan op het traject naar Delft. De andere kant richting station Voorburg en later richting Zoetermeer en misschien Gouda.

"Gelukkig worden Opa's veldje, het scouting terrein en Kasteel Hofwijck in Voorburg ontzien. Veel bewoners wilden niet dat deze historische  iconen verloren gaan".

 

Bereikbaarheid

Een lang vervulde wens van de Gemeente Den Haag gaat in vervulling. Bereikbaarheid in het woongebied in de Binckhorst waar al begonnen is met het ombouwen van kantoren naar woningen en straks nog eens 5.000 woningen worden gebouwd. Ook is straks de Herenstraat in Rijswijk en de Herenstraat in Voorburg beter bereikbaar. Beide winkelcentra zijn drukbezochte gebieden.

Hoe nu verder?

De eerste stap is gezet. Er is budget voor het eerste traject. In november 2022 beslist de Tweede Kamer over plan en of de Rijksoverheid nog bijdraagt voor het vervolgtraject nar Scheveningen en Zoetermeer langs de A12.

Foto: Beeldbank HTM

 

 

 

Tramlijn 1 sneller via de Binckhorst naar Rijswijk en Voorburg gaat er komen

Overig nieuws

Naar het nieuwsoverzicht

Rijksvoorstellen OV 2023 niet acceptabel. Dreigende verschralingen om buigen naar groeiperspectief

Het Rijk, de OV-bedrijven en de decentrale overheden hebben afgelopen vrijdag in een finale poging geen overeenstemming weten te bereiken over een pakket aan maatregelen om dreigende verschralingen in het OV in 2023 om te buigen naar een groeiperspectief. 

Lees verder

Met de Metro naar Hoek van Holland-Strand: Nog een paar veiligheidstesten en dan naar het strand

De metro naar Hoek van Holland strand zou voor de zomer gaan rijden maar extra veiligheidsmaatregelen gooien roet in het eten. Mogelijk rijdt de metro pas in het vroege najaar naar het strand. De zomer eindigt de laatste jaren toch niet op eind augustus. 

Lees verder

Q-lite gaat 850 haltes in de provincie Zuid-Holland voorzien van nieuwe generatie digitale reisinfo

Persbericht van Q-Lite: De provincie Zuid-Holland kiest Q-lite voor het vernieuwen van de digitale reisinformatie borden bij de bushaltes. Hiermee worden de huidige digitale informatieborden vervangen, de presentatie van de reisinformatie vernieuwd en reizigers nog beter geïnformeerd.

Lees verder

Herdenkingsplaat geplaatst voor Willem Benschop op vervoersknooppunt Lansingerland-Zoetermeer

Vandaag herdenkingsplaat geplaatst voor een icoon uit het openbaar vervoer in Zoetermeer op een bankje van het mooie station Lansingerland-Zoetermeer. 

Lees verder

Heeft u als reiziger praktische vragen over het openbaar vervoer?

Onze contactgegevens

Klachten over in principe tijdelijke zaken bijv. vanwege een omleiding, de verlichting in een bushokje die het niet doet of een afvalbak die ontbreekt stuurt het METROCOV door naar de verantwoordelijke organisatie (vervoerders, MRDH, gemeente). Klachten over het OV kunt u ook richten aan de OV-Ombudsman of de klantenpanels van de vervoerders in de Metropoolregio.

HTM

RET

EBS

Connexxion

Klantenservice
Lijnennetkaart
Klantenpanel

Klantenservice
Lijnennetkaart
Klantenpanel

Klantenservice (Haaglanden)
Klantenservice (Voorne-Putten-Rozenburg)
Lijnennetkaart (Haaglanden & Voorne-Putten-Rozenburg)
Lijnennetkaart (Delft)

Klantenservice
Lijnennetkaart

Heeft u als reiziger vragen over één van de genoemde thema's? Stel u vraag dan bij een van de aangesloten organisaties.

Heeft u als gemeente of vervoerder in onze regio vragen?

Stel uw vraag via het contactformulier