Goed nieuws voor de mensen met een beperking.
Jan Poot, (Vereniging van Gehandicapten organisaties Rotterdam - VGR) en lid van het Metrocov, strijdt al jaren voor het zo maar willekeurig neerzetten van deelscooters e.d.. Vooral bij OV knelpunten, haltes en stations was dit levensgevaarlijk voor hen. In Schiedam wordt daar nu paal en perk aan gesteld.
Schiedam is klaar met overlast van deelscooters en komt met deze nieuwe regels
Last van rondslingerende deelscooters? Schiedam maakt er korte metten mee. In parken en zeer smalle woonstraten mogen ze niet meer worden geparkeerd. Aanbieders van deze huurscooters moeten voortaan een vergunning aanvragen waarin dat staat. De gemeente hoopt zo de overlast van rondslingerende exemplaren tegen te gaan.
De Gemeente Zoetermeer vindt belangrijk dat er zowel deelfietsen en scooters zijn maar ook scootmobielen.
Ideaal voor onze mindervalide inwoners. Zo geven we iedereen de mogelijkheid om zich gemakkelijk en veilig in onze stad te verplaatsen. Vanzelfsprekend stellen we het op prijs dat deze vervoersmiddelen ook netjes en veilig geparkeerd worden in goed bewaakte stallingen.
Verzoek aan gebruikers van deelscooters en deelfietsen
Ga gewoon door met het gebruik van deelscooters en deelfietsen. Maar denk aan de mede-weggebruikers en stal je gebruikte deelscooter of deelfiets op de daarvoor aangegeven plek. In de App van bijvoorbeeld GO Sharing staat dit duidelijk beschreven:
Waar mag ik de e-bike parkeren?
De e-bike kan overal geparkeerd worden binnen het lichtblauwe gebied. Dit noemen wij het ‘servicegebied’. We vragen je om rekening te houden met de regels en je omgeving. Zorg ervoor dat:
– Je met het parkeren van je e-bike geen overlast veroorzaakt. – Je parkeert op een locatie waar fietsen mogen staan. – Je e-bike stevig en rechtop op zijn standaard staat. – Je de e-bike nergens tegenaan laat staat. – Je de e-bike niet op de weg zelf parkeert. – Je geen in- of uitgang blokkeert.
Meld ook je deelscooter of deelfiets netjes af dan is iedereen weer blij.
HTM faciliteert ook deelfietsen
Combineer je tram- of busreis met de HTM Fiets. Zo ben je nóg sneller op je bestemming of eerder thuis. Natuurlijk kan je de HTM Fiets ook gebruiken om naar je favoriete winkel, kantoor of lekker langs het strand te fietsen. Met meer dan 215 dropzones is er altijd een HTM Fiets in de buurt.
Meer en vooral heldere informatie kun je teruglezen op de site van de HTM
Gemeente. U bent nu aan zet.
Maak afspraken met aanbieders zoals GO Sharing dat vraagt aan haar klanten.
Samen op weg met het gebruik van deelscooters en deelfietsen naar een groene planeet. Maar laten we ook aan elkaar denken.
Na een monsterklus van 55 dagen is station Zoetermeer Mandelabrug weer open
Wethouder Marijke van de Meer opent het hek weer van het station. Leden van de Klankbordgroep stationgsgebied en die van de Entree alsmede een delegatie van de gemeente Zoetermeer, aannemers en andere belangstellenden mochten als eerst door het hek om de brug te betreden en de eerste treinreizigers op te vangen op het station.
Onze Corrie nog steeds actief voor toegankelijk Openbaar Vervoer
Corrie Scheffer, de nestor van het Metrocov die vorig jaar afscheid nam van het consumentenplatform is nog steeds actief. Zij blijft pleiten voor een goede zaak: Toegankelijk Openbaar Vervoer. Corrie weet vervoerders te overtuigen van de noodzaak.
In opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is onderzoek gedaan naar de opties voor de versterking van de onafhankelijke positie van het tweedelijns klachtenloket OV Ombudsman. Als resultaat daarvan zullen de taken van OV Ombudsman (en daarmee ook de subsidie vanuit IenW) per 1 januari 2023 overgaan naar de Geschillencommissie in Den Haag.
De kap van Zoetermeer Mandelabrug is er af. Maar er wordt nog volop gewerkt aan de stabiliteit
Er is de afgelopen week met man en macht gewerkt om voor 1 januari 2023 de kap van de Mandelabrug te ontmantelen. Er is nog veel onduidelijkheid vanuit de reizigers. Dringend onderhoud was nodig, zo bleek uit de verschillende onderzoeken.
Klachten over in principe tijdelijke zaken bijv. vanwege een omleiding, de verlichting in een bushokje die het niet doet of een afvalbak die ontbreekt stuurt het METROCOV door naar de verantwoordelijke organisatie (vervoerders, MRDH, gemeente). Klachten over het OV kunt u ook richten aan de OV-Ombudsman of de klantenpanels van de vervoerders in de Metropoolregio.