Goed nieuws voor de mensen met een beperking. Schiedam wil af van rondslingerende deelscooters

Goed nieuws voor de mensen met een beperking. Schiedam wil af van rondslingerende deelscooters

Bron: Schiedam is klaar met overlast van deelscooters en komt met deze nieuwe regels

Goed nieuws voor de mensen met een beperking.
Jan Poot, (Vereniging van Gehandicapten organisaties Rotterdam - VGR) en lid van het Metrocov, strijdt al jaren voor het zo maar willekeurig neerzetten van deelscooters e.d.. Vooral bij OV knelpunten, haltes en stations was dit levensgevaarlijk voor hen. In Schiedam wordt daar nu paal en perk aan gesteld.

Schiedam is klaar met overlast van deelscooters en komt met deze nieuwe regels
Last van rondslingerende deelscooters? Schiedam maakt er korte metten mee. In parken en zeer smalle woonstraten mogen ze niet meer worden geparkeerd. Aanbieders van deze huurscooters moeten voortaan een vergunning aanvragen waarin dat staat. De gemeente hoopt zo de overlast van rondslingerende exemplaren tegen te gaan. 

De Gemeente Zoetermeer vindt belangrijk dat er zowel deelfietsen en scooters zijn maar ook scootmobielen. 
Ideaal voor onze mindervalide inwoners. Zo geven we iedereen de mogelijkheid om zich gemakkelijk en veilig in onze stad te verplaatsen. Vanzelfsprekend stellen we het op prijs dat deze vervoersmiddelen ook netjes en veilig geparkeerd worden in goed bewaakte stallingen.  

Verzoek aan gebruikers van deelscooters en deelfietsen
Ga gewoon door met het gebruik van deelscooters en deelfietsen. Maar denk aan de mede-weggebruikers en stal je gebruikte deelscooter of deelfiets op de daarvoor aangegeven plek. In de App van bijvoorbeeld GO Sharing staat dit duidelijk beschreven:

Waar mag ik de e-bike parkeren?

De e-bike kan overal geparkeerd worden binnen het lichtblauwe gebied. Dit noemen wij het ‘servicegebied’. We vragen je om rekening te houden met de regels en je omgeving. Zorg ervoor dat:

  • – Je met het parkeren van je e-bike geen overlast veroorzaakt. – Je parkeert op een locatie waar fietsen mogen staan. – Je e-bike stevig en rechtop op zijn standaard staat. – Je de e-bike nergens tegenaan laat staat. – Je de e-bike niet op de weg zelf parkeert. – Je geen in- of uitgang blokkeert.

Meld ook je deelscooter of deelfiets netjes af dan is iedereen weer blij.

Meld ook je deelscooter of deelfiets netjes af dan is iedereen weer blij.

HTM faciliteert ook deelfietsen
Combineer je tram- of busreis met de HTM Fiets. Zo ben je nóg sneller op je bestemming of eerder thuis. Natuurlijk kan je de HTM Fiets ook gebruiken om naar je favoriete winkel, kantoor of lekker langs het strand te fietsen. Met meer dan 215 dropzones is er altijd een HTM Fiets in de buurt.

Meer en vooral heldere informatie kun je teruglezen op de site van de HTM

Gemeente. U bent nu aan zet.
Maak afspraken met aanbieders zoals GO Sharing dat vraagt aan haar klanten.

Samen op weg met het gebruik van deelscooters en deelfietsen naar een groene planeet. Maar laten we ook aan elkaar denken. 


 

Goed nieuws voor de mensen met een beperking. Schiedam wil af van rondslingerende deelscooters

Overig nieuws

Naar het nieuwsoverzicht

Nieuwe Heijdse lijn in tussen Ter Heijde en Monster biedt kansen voor korte belritten

Een laatste stuiptrekking voor het doelgroepenvervoer of is dit initiatief nu eindelijk een mooi experiment als alternatief van een gestrekte lijn of het opheffen van een buslijn in achteraf gebieden of dorpen. We gaan het zien. Het Metrocov volgt het op de voet.

Lees verder

Rijksvoorstellen OV 2023 niet acceptabel. Dreigende verschralingen om buigen naar groeiperspectief

Het Rijk, de OV-bedrijven en de decentrale overheden hebben afgelopen vrijdag in een finale poging geen overeenstemming weten te bereiken over een pakket aan maatregelen om dreigende verschralingen in het OV in 2023 om te buigen naar een groeiperspectief. 

Lees verder

Met de Metro naar Hoek van Holland-Strand: Nog een paar veiligheidstesten en dan naar het strand

De metro naar Hoek van Holland strand zou voor de zomer gaan rijden maar extra veiligheidsmaatregelen gooien roet in het eten. Mogelijk rijdt de metro pas in het vroege najaar naar het strand. De zomer eindigt de laatste jaren toch niet op eind augustus. 

Lees verder

Q-lite gaat 850 haltes in de provincie Zuid-Holland voorzien van nieuwe generatie digitale reisinfo

Persbericht van Q-Lite: De provincie Zuid-Holland kiest Q-lite voor het vernieuwen van de digitale reisinformatie borden bij de bushaltes. Hiermee worden de huidige digitale informatieborden vervangen, de presentatie van de reisinformatie vernieuwd en reizigers nog beter geïnformeerd.

Lees verder

Heeft u als reiziger praktische vragen over het openbaar vervoer?

Onze contactgegevens

Klachten over in principe tijdelijke zaken bijv. vanwege een omleiding, de verlichting in een bushokje die het niet doet of een afvalbak die ontbreekt stuurt het METROCOV door naar de verantwoordelijke organisatie (vervoerders, MRDH, gemeente). Klachten over het OV kunt u ook richten aan de OV-Ombudsman of de klantenpanels van de vervoerders in de Metropoolregio.

HTM

RET

EBS

Connexxion

Klantenservice
Lijnennetkaart
Klantenpanel

Klantenservice
Lijnennetkaart
Klantenpanel

Klantenservice (Haaglanden)
Klantenservice (Voorne-Putten-Rozenburg)
Lijnennetkaart (Haaglanden & Voorne-Putten-Rozenburg)
Lijnennetkaart (Delft)

Klantenservice
Lijnennetkaart

Heeft u als reiziger vragen over één van de genoemde thema's? Stel u vraag dan bij een van de aangesloten organisaties.

Heeft u als gemeente of vervoerder in onze regio vragen?

Stel uw vraag via het contactformulier