Snelle buslijn door Maastunnel komt eraan

Snelle buslijn door Maastunnel komt eraan

Bron: Snelle buslijn door Maastunnel komt eraan (en mogelijk ook een vrachtwa­gen­ver­bod)

Vanaf volgend jaar rijdt een nieuwe buslijn via de Maastunnel tussen Rotterdam Centraal en Zuidplein. Het college heeft de knoop doorgehakt, ook al zijn lang niet alle partijen enthousiast. In een later stadium wordt de tunnel mogelijk verboden voor vrachtwagens.
Niet alle partijen in de Rotterdamse raad zijn enthousiast. In een later  stadium wordt de tunnel mogelijk verboden voor vrachtwagens.

Heel goed nieuws voor bewoners die extra-ov optie krijgen.

De busdienst gaat rijden van Centraal via het Weena, de 's-Gravedijkwal, Maastunnel, Dorpsweg en Carnissesingel naar Zuidplein. Inwoners van bijvoorbeeld Carnisse en Oud Charlois zijn daardoor snelle in de binnenstad, de nieuwste wijk Little C, het Erasmus MC en de nog te bouwen Cultuurcampus op Zuid en de wijk Parkhaven bij de Euromast.

Onderzoek door de MRDH

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag, gemeente Rotterdam en de RET onderzoeken samen de mogelijkheden voor een Hoogwaardige OV-verbinding tussen Zuidplein en Rotterdam CS via de Maastunnel. Een snelle busverbinding door de Maastunnel verbetert de bereikbaarheid in Rotterdam. Het draagt bij aan het ontlasten van een aantal drukke punten, zoals de Erasmusbrug en het metronet rondom Beurs. Ook levert het een bijdrage aan de groei in het OV. Want een snelle busverbinding maakt van de Maastunnelcorridor een aantrekkelijk OV-alternatief voor de auto. De reistijd naar bijvoorbeeld werklocaties en onderwijsinstellingen wordt korter.

Lees het uitgebreide onderzoek op de website van de MRDH.

 

Snelle buslijn door Maastunnel komt eraan

Overig nieuws

Naar het nieuwsoverzicht

Resultaten schouw Leidschendam Voorburg en de haltes Mall of Netherlands gepresenteerd

Op 1 september heeft een delegatie van het Metrocov Haaglanden met Wethouder Keus van Leidschendam-Voorburg en twee van zijn ambtenaren de resultaten van een schouw door het Metrocov in zijn gemeente besproken. 

Lees verder

Na een monsterklus van 55 dagen is station Zoetermeer Mandelabrug weer open

Wethouder Marijke van de Meer opent het hek weer van het station. Leden van de Klankbordgroep stationgsgebied en die van de Entree alsmede een delegatie van de gemeente Zoetermeer, aannemers en andere belangstellenden mochten als eerst door het hek om de brug te betreden en de eerste treinreizigers op te vangen op het station. 

Lees verder

Onze Corrie nog steeds actief voor toegankelijk Openbaar Vervoer

Corrie Scheffer, de nestor van het Metrocov die vorig jaar afscheid nam van het consumentenplatform is nog steeds actief. Zij blijft pleiten voor een goede zaak: Toegankelijk Openbaar Vervoer. Corrie weet vervoerders te overtuigen van de noodzaak. 

Lees verder

De OV Ombudsman is gestopt per 31 december 2022

In opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is onderzoek gedaan naar de opties voor de versterking van de onafhankelijke positie van het tweedelijns klachtenloket OV Ombudsman. Als resultaat daarvan zullen de taken van OV Ombudsman (en daarmee ook de subsidie vanuit IenW) per 1 januari 2023 overgaan naar de Geschillencommissie in Den Haag. 

Lees verder

Heeft u als reiziger praktische vragen over het openbaar vervoer?

Onze contactgegevens

Klachten over in principe tijdelijke zaken bijv. vanwege een omleiding, de verlichting in een bushokje die het niet doet of een afvalbak die ontbreekt stuurt het METROCOV door naar de verantwoordelijke organisatie (vervoerders, MRDH, gemeente). Klachten over het OV kunt u ook richten aan de OV-Ombudsman of de klantenpanels van de vervoerders in de Metropoolregio.

HTM

RET

EBS

Connexxion

Klantenservice
Lijnennetkaart
Klantenpanel

Klantenservice
Lijnennetkaart
Klantenpanel

Klantenservice (Haaglanden)
Klantenservice (Voorne-Putten-Rozenburg)
Lijnennetkaart (Haaglanden & Voorne-Putten-Rozenburg)
Lijnennetkaart (Delft)

Klantenservice
Lijnennetkaart

Heeft u als reiziger vragen over één van de genoemde thema's? Stel u vraag dan bij een van de aangesloten organisaties.

Heeft u als gemeente of vervoerder in onze regio vragen?

Stel uw vraag via het contactformulier