Snelle buslijn door Maastunnel komt eraan

Snelle buslijn door Maastunnel komt eraan

Bron: Snelle buslijn door Maastunnel komt eraan (en mogelijk ook een vrachtwa­gen­ver­bod)

Vanaf volgend jaar rijdt een nieuwe buslijn via de Maastunnel tussen Rotterdam Centraal en Zuidplein. Het college heeft de knoop doorgehakt, ook al zijn lang niet alle partijen enthousiast. In een later stadium wordt de tunnel mogelijk verboden voor vrachtwagens.
Niet alle partijen in de Rotterdamse raad zijn enthousiast. In een later  stadium wordt de tunnel mogelijk verboden voor vrachtwagens.

Heel goed nieuws voor bewoners die extra-ov optie krijgen.

De busdienst gaat rijden van Centraal via het Weena, de 's-Gravedijkwal, Maastunnel, Dorpsweg en Carnissesingel naar Zuidplein. Inwoners van bijvoorbeeld Carnisse en Oud Charlois zijn daardoor snelle in de binnenstad, de nieuwste wijk Little C, het Erasmus MC en de nog te bouwen Cultuurcampus op Zuid en de wijk Parkhaven bij de Euromast.

Onderzoek door de MRDH

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag, gemeente Rotterdam en de RET onderzoeken samen de mogelijkheden voor een Hoogwaardige OV-verbinding tussen Zuidplein en Rotterdam CS via de Maastunnel. Een snelle busverbinding door de Maastunnel verbetert de bereikbaarheid in Rotterdam. Het draagt bij aan het ontlasten van een aantal drukke punten, zoals de Erasmusbrug en het metronet rondom Beurs. Ook levert het een bijdrage aan de groei in het OV. Want een snelle busverbinding maakt van de Maastunnelcorridor een aantrekkelijk OV-alternatief voor de auto. De reistijd naar bijvoorbeeld werklocaties en onderwijsinstellingen wordt korter.

Lees het uitgebreide onderzoek op de website van de MRDH.

 

Snelle buslijn door Maastunnel komt eraan

Overig nieuws

Naar het nieuwsoverzicht

Nieuwe Heijdse lijn in tussen Ter Heijde en Monster biedt kansen voor korte belritten

Een laatste stuiptrekking voor het doelgroepenvervoer of is dit initiatief nu eindelijk een mooi experiment als alternatief van een gestrekte lijn of het opheffen van een buslijn in achteraf gebieden of dorpen. We gaan het zien. Het Metrocov volgt het op de voet.

Lees verder

Rijksvoorstellen OV 2023 niet acceptabel. Dreigende verschralingen om buigen naar groeiperspectief

Het Rijk, de OV-bedrijven en de decentrale overheden hebben afgelopen vrijdag in een finale poging geen overeenstemming weten te bereiken over een pakket aan maatregelen om dreigende verschralingen in het OV in 2023 om te buigen naar een groeiperspectief. 

Lees verder

Met de Metro naar Hoek van Holland-Strand: Nog een paar veiligheidstesten en dan naar het strand

De metro naar Hoek van Holland strand zou voor de zomer gaan rijden maar extra veiligheidsmaatregelen gooien roet in het eten. Mogelijk rijdt de metro pas in het vroege najaar naar het strand. De zomer eindigt de laatste jaren toch niet op eind augustus. 

Lees verder

Q-lite gaat 850 haltes in de provincie Zuid-Holland voorzien van nieuwe generatie digitale reisinfo

Persbericht van Q-Lite: De provincie Zuid-Holland kiest Q-lite voor het vernieuwen van de digitale reisinformatie borden bij de bushaltes. Hiermee worden de huidige digitale informatieborden vervangen, de presentatie van de reisinformatie vernieuwd en reizigers nog beter geïnformeerd.

Lees verder

Heeft u als reiziger praktische vragen over het openbaar vervoer?

Onze contactgegevens

Klachten over in principe tijdelijke zaken bijv. vanwege een omleiding, de verlichting in een bushokje die het niet doet of een afvalbak die ontbreekt stuurt het METROCOV door naar de verantwoordelijke organisatie (vervoerders, MRDH, gemeente). Klachten over het OV kunt u ook richten aan de OV-Ombudsman of de klantenpanels van de vervoerders in de Metropoolregio.

HTM

RET

EBS

Connexxion

Klantenservice
Lijnennetkaart
Klantenpanel

Klantenservice
Lijnennetkaart
Klantenpanel

Klantenservice (Haaglanden)
Klantenservice (Voorne-Putten-Rozenburg)
Lijnennetkaart (Haaglanden & Voorne-Putten-Rozenburg)
Lijnennetkaart (Delft)

Klantenservice
Lijnennetkaart

Heeft u als reiziger vragen over één van de genoemde thema's? Stel u vraag dan bij een van de aangesloten organisaties.

Heeft u als gemeente of vervoerder in onze regio vragen?

Stel uw vraag via het contactformulier