Werkzaamheden Hoekse Lijn. Drie weken geen metro, wel pendelbussen van 19 februari t/m 14 maart 2022

Werkzaamheden Hoekse Lijn. Drie weken geen metro, wel pendelbussen van 19 februari t/m 14 maart 2022

Bron: Wekenlang geen metroverkeer tussen Maassluis en Hoek van Holland

Het is vanaf zaterdag drie weken lang niet mogelijk om per metro van en naar Hoek van Holland te reizen. Reizigers kunnen gebruikmaken van een pendelbus tussen metrostations Maassluis West en Hoek van Holland Haven.

Vervoerder RET zet tussen zaterdag 19 februari en maandag 14 maart pendelbus 705 in. Metrolijn B rijdt niet verder dan station Steendijkpolder in Maassluis. De pendelbus rijdt tussen de stations Maassluis West, Steendijkpolder en Hoek van Holland Haven. De RET deelt vanaf donderdag ook folders uit over de omleiding en de werkzaamheden op station Hoek van Holland Haven

Er is tijdelijk geen metroverkeer mogelijk tussen Steendijkpolder en Hoek van Holland Haven omdat het nieuwe stuk metrospoor naar het in aanbouw zijnde station Hoek van Holland Strand gekoppeld moet worden aan de bestaande rails van de Hoekse Lijn. Lees het hele artikel op het AD,

Foto: Metrostation CS (foto: Rick Keus) Beeldbank RET 

Werkzaamheden Hoekse Lijn. Drie weken geen metro, wel pendelbussen van 19 februari t/m 14 maart 2022

Overig nieuws

Naar het nieuwsoverzicht

Metrocov houdt frisse moed bijeenkomst 2023 in Hoekse Waard

Op 6 oktober 2023 was er weer de jaarlijkse OV dag, dit keer georganiseerd door het Reizigersoverleg Hoeksche Waard / Goeree Overflakkee in Strijen. Meerdere leden van Metrocov hebben hieraan deelgenomen, waardoor ook in de praktijk kennis gemaakt werd van het OV in de Hoekse Waard.

Lees verder

Resultaten schouw Leidschendam Voorburg en de haltes Mall of Netherlands gepresenteerd

Op 1 september heeft een delegatie van het Metrocov Haaglanden met Wethouder Keus van Leidschendam-Voorburg en twee van zijn ambtenaren de resultaten van een schouw door het Metrocov in zijn gemeente besproken. 

Lees verder

Na een monsterklus van 55 dagen is station Zoetermeer Mandelabrug weer open

Wethouder Marijke van de Meer opent het hek weer van het station. Leden van de Klankbordgroep stationgsgebied en die van de Entree alsmede een delegatie van de gemeente Zoetermeer, aannemers en andere belangstellenden mochten als eerst door het hek om de brug te betreden en de eerste treinreizigers op te vangen op het station. 

Lees verder

Onze Corrie nog steeds actief voor toegankelijk Openbaar Vervoer

Corrie Scheffer, de nestor van het Metrocov die vorig jaar afscheid nam van het consumentenplatform is nog steeds actief. Zij blijft pleiten voor een goede zaak: Toegankelijk Openbaar Vervoer. Corrie weet vervoerders te overtuigen van de noodzaak. 

Lees verder

Heeft u als reiziger praktische vragen over het openbaar vervoer?

Onze contactgegevens

Klachten over in principe tijdelijke zaken bijv. vanwege een omleiding, de verlichting in een bushokje die het niet doet of een afvalbak die ontbreekt stuurt het METROCOV door naar de verantwoordelijke organisatie (vervoerders, MRDH, gemeente). Klachten over het OV kunt u ook richten aan de OV-Ombudsman of de klantenpanels van de vervoerders in de Metropoolregio.

HTM

RET

EBS

Connexxion

Klantenservice
Lijnennetkaart
Klantenpanel

Klantenservice
Lijnennetkaart
Klantenpanel

Klantenservice (Haaglanden)
Klantenservice (Voorne-Putten-Rozenburg)
Lijnennetkaart (Haaglanden & Voorne-Putten-Rozenburg)
Lijnennetkaart (Delft)

Klantenservice
Lijnennetkaart

Heeft u als reiziger vragen over één van de genoemde thema's? Stel u vraag dan bij een van de aangesloten organisaties.

Heeft u als gemeente of vervoerder in onze regio vragen?

Stel uw vraag via het contactformulier